Tästä saat uutiset suoraan sähköpostiisi!

maanantai 19. toukokuuta 2014

Fimo fimo !

Heippa kerholaiset!

Viimeksi sovittiin, että seuraavalla kerralla 21.5 fimoillaan vielä ja viherkasveja väännetään sitten kesäkuun 4. päivä. Fimojutuissa olen itsekin aivan aloittelija enkä osaa opastaa muovailua, joten katsottehan itse vähän pinterestistä tai youtubesta ideoita ja ohjeita. 

Viime kerran tuotoksia menossa paistoon. Tuli nyt aika surkia kuva :/ Ja tässä vielä vähän toistoa...
Olemme saaneet nukkekotiyhdistykseltä 20€ avustusta toimintaan. Tällä summalla ostin meille yhteiskäyttöön fimo-massoja. Ehtona avustukseen oli, että kerhomme kirjoittaa jutun lehteen ja lähettää yhdistykselle arpajaispalkinnon/palkintoja. Jos sinulla olisi jotain pientä kivaa ylimääräistä ylläriä lähetettäväksi, niin ottaisitko ensi kerralla mukaan. Ajattelin itse keksiä ohjeen lehteen, mutta jos sinulla on joku hyvä idea niin kerro ihmeessä! (Jutun täytyy olla uusi, julkaisematon.)

Tarvitset massailuun vaikkapa leivinpaperia työskentelyalustaksi ja erilaisia välineitä muovailun avuksi. Itselläni on muovisia sokerimassan muotoiluun tarkoitettuja työkaluja.  Kotoa löytyviä välineitä voisi olla nuppineula, hammastikku ja mattopuukko. Minulla on  muutamia silikonimuotteja, joita saa lainata. Fimolla voit myös "monistaa"  omia pikkuesineitäsi -  voit tehdä fimosta muotin! Kuivapastelliliiduilla ja siveltimellä fimoa voi värittää ennen paistoa, akryylimaaleilla paiston jälkeen.

Tässä Mariella ohjeistusta:

Miniatyyrimassailu

Massailussa voi ja pitääkin käyttää mielikuvitusta tekemisen ja työkalujen suhteen.
Työkaluja ei tarvitse ostaa välttämättä jos haluaa tehdä vain omiksi tarpeikseen. Suureen määrään ja nopeaan työskentelyyn hyvät massatyökalut ovat käteviä.
Käteviä ja suht halpoja työkaluja ovat erilaiset puiset tikut: coctail tikut, hammastikut ja kynsinauhatikut sekä tulitikut
Kokeilemisen arvoisia ovat myös erikokoiset sukkapuikot ja virkkuukoukut.
Sokerimassa työkalut saattavat joissain tapauksissa olla myös käteviä.
Mattopuukkon voi myös pihistää työkalupakista ja katkaista tylsän/likaisen terän pois.
Erilaisia pintoja massatöihin saa mm. foliolla, hammasharjalla ja hiomapaperilla, terävällä tikulla rapsuttelemalla tai pyöreällä päällä painelemalla tai sivelemällä.
Kalliita muotteja ei kannata ostaa sillä olen varma, että epävarminkin tekijä oppii tekemään upeita töitä harjoittelemalla. Ja kun se onnistuu, voit tehdä työstäsi muotin fimon tai cernitin avulla itse. Kaikkea ei tietenkään voi muottistaa fimolla, mutta on olemassa myös silikonimuottiainetta myynnissä jos haluaa oman luomuksensa muotiksi ikuistaa.
Kun haluat värjätä tai maalata töitäsi, käytä kuivapastelliliituja ennen paistoa ja akryylimaaleja paiston jälkeen. Akryylilakalla saat kiiltoa, muista tarkistaa onko lakkasi matta vai kiiltävä. fimolle ja cernitille on myös omaa lakkaa jota saa askartelukaupoista.
Massailijan paras työkalu on kuitenkin internet. Ahkeralla googlettamisella ja tarkalla taustatyöllä saa selville saloja jotka ovat olleet nenämme edessä koko ajan. Suosittelen kuitenkin käyttämään helpointa kanavaa, ystäväämme Youtubea. Youtubessa kannattaa käyttää hakusanoja ”polymer clay tutorial miniature” ja yhdistää siihen hakusanoja jotka voisivat löytää ohjeita haluamallesi työlle. Esimerkiksi haluamme tehdä miniatyyri omenan(=apple). (https://www.youtube.com/watch?v=AKKKW0Zqi-A) <---omenavideo
Youtuben hakukenttään polymer clay tutorial apple. Videot ovat yleensä selviä ja englanninkielen taitoa et tarvitse muussa kuin hakusanoissa. Toki voit yrittää Suomeakin, mutta englanniksi löytyy paremmin. Kääntämisessä ja Lontoon ymmärtämisessä apuna on google kääntäjä joka löytyy googlettamalla: kääntäjä. 
Youtubessa on myös hyvin selkeät ohjeet miten tehdä itse ”fimo tankoja”. Saat itse näyttävät mansikat, kurkut tai sitruunat paljon halvemmalla kun hieman harjoittelet 


Nähdään! 

Ps. doloreksen tilaus on saapunut ja taravat saatte keskiviikkona. Vielä vaiheessa summien laskeminen per lärvi... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!