Tästä saat uutiset suoraan sähköpostiisi!

torstai 10. huhtikuuta 2014

Kahvinkeittimen ohjeTässäpä ohjeet kahveenkeittimen tekoon niille kerholaisille, jotka eivät päässeet paikalle. 
Ja tietenkin kaikille muillekin lukijoille :)

1:12 keittimeen tarvitset n 1cm leveää jätskitikkua tai vastaavaa, pyöreää puuta (kuten huonekalutappi) sekä muoviputkiloa, kumpikin  n. 1cm halkaisijaltaan. Huulipunanäytteen läpinäkyvä muovikorkki on hyvän kokoinen, ja siitä saa suoraan myös pohjallisen kannun! 

Leikkaa tikusta kaksi n 2,5cm pätkää, putkilosta sekä puutapista kummastakin kaksi n 1cm pätkää. Keittimen alaosaan tulee muovista pannu ja puusta keittimen moottoriosa, näiden  tulee olla lähes samankokoisia, kannu hiukan lyhyempi jos haluaa laittaa tippalukon kannuun. Yläosaan tulee putkilosta vesisäiliö ja suodatinosa, näiden täytyy olla tasan samankokoisia. 

Ensimmäisenä kannattaa liimata pohjaan tulevaan jätskitikkuun puutappi (moottori). Maalaa haluamallasi värillä. Väliosana voi käyttää tölkkiklipsua, tai voit leikata vahvasta pahvista pohjaosan kokoisen ja muotoisen palan. Jos käytät tölkkiklipsua, leikkaa ylimääräiset pois sivuleikkureilla (alla kuvassa klipsu mallina)ja maalaa mustaksi. Maalaa mustaksi myös toinen jätskitikkupätkä ja toinen puutappi.  

Maalien kuivuessa tehdään kannu valmiiksi. Jos olet löytänyt putkilon pätkän jossa on valmiiksi pohja, jee, jos ei, niin pohjan  voi tehdä liimaamalla putki kiinni läpinäkyvään paksuhkoon muoviin. Liiman kuivuttua leikataan varovasti kannu irti. 

Nepparista ja grillitikun palasta saa keittimeen sisälle tuon sekottajan ja tippalukko-tsydeemin (jonka pitäisi kyllä oikeasti olla kiinni suodatinosassa mutta ei olla niin tarkkoja.)

Liimaillaan kiinni kannuun. Kahvan voi muovailla fimosta tai tehdä kuten ensimmäisessä keittimessä itse tein. Käytin koukkuruuvin palaa, sivuleikkureilla sopiva pala naps ja maalasin mustaksi. 

 Maalien kuivuttua liimataan osat paikoilleen näin: 


 Pohjaan liimataan helmet jaloiksi ja nyöriä virtajohdoksi.

Tässä yksi tekemäni "hifistelykeitin" jopssa on kahveenkeitto vaiheessa ;) 
 Levy (mikä lie nimeltään, tuo joka pitää pannun kuumana) on mustasta pahvista rei'ittäjällä tehty ja liimattu.


 Ja sitten viime silaukset: netistä otettu (pienennetty wordilla) printti, mustalla ohutkärkisellä permanent-tussilla mitta-asteikko pannuun ja vesisäiliöön (näissä ei ole koska tussini on kadonnut). Ja käynnistysnappula, omissani ei ole, unohtui. Jos maalisi eivät ole kiiltäviä, niin vielä ihan lopuksi vetele kaikki (paitsi muovipinnat) kiiltävällä lakalla metallisen vaikutelman luomiseksi. Avot! 

Tässä kerhossa syntynyt Elinan keitin...
 Ja Miian keitin lunby-koossa...
Muiden kerholaisten kuvat tulossa kunhan ehtivät toimittaa minulle. Koska en tietenkään muistanut ottaa kuvia kerhoiltana. Nii-i.


Toivottavasti saatte jotein tolkkua näistä ohjeista, 

Oikein hauskoja kahveenkeittohetkiä vaan kaikille! 

<3 Mira

2 kommenttia:

Saa kommentoida!